– Nikolines første kommentar, da vi lander midnat mandag i Filippinerne, og folk er noget søvnige: “Det er godt nok et noget træt land det her!”

– Den første aften i Manilla Big Big City udbryder Nikoline: “I morgen tror jeg, jeg vil gå ned til stranden og tage solbad!”

– Mathilde og Mettte kan powershoppe i Ayla Shoppingcenter, Cebu med bind for øjnene.smiley

– Mathilde til en ekspedient i Hong Kong Airport: “I am only kicking!”

– Vi præstrerede at bestille for meget mad på samtlige restauranter til hver eneste bestilling i samtlige feriens dage… ihvertfald efter Hansi’s udsagn.

– Vi har alle på skift lånt Far Hans’s sokker og underbukser. Man ser så kæk ud med dem på smiley

– Nikoline har som den første og eneste insisteret på at få en rullekuffert. Så nu triller hun nok så fint afsted ved siden af os af os andre “backpackere”.

– Mathilde har booket danseundervisning til sin mor hos en veninde smiley

OG SÅ TIL DE MERE ALVORLIGE FILIPPINSKE FACTS:

I en global undersøgelse fra 2005 kom ud blandt Verdens mest lykkeligste folkefærd ikke mindst pga deres humor. Vi kan kun give undersøgelsen ret.

I de 70 talte sprog der findes i Filippinerne findes ikke ord for depression, angst og kedsomhed. Fænomenerne er ikke så almindelige, at der er ord for dem.

Ud af de 90 milioner filippinerne er der 11 milioner der arbejder oversøisk og bidrager med en betragtelig del af nationalindkomsten.

Filipinnerne består af 7107 øer.

Filippinerne er en tidligere spansk og amerikansk koloni.

Filippinerne er overvejende katolsk, men nede sydpå er der også muslimer. Der slås de to parter og man er advaret mod at rejse i området. Det var der man havde taget nogle amerikanske gisler til fange for nogle år siden.

Filippinerne har et KÆMPE turistpotentiale med deres meget varierede natur: Vulkaner, øer, risterasser, jungle etc etc. Befolkningen taler godt engelsk og kunne sagtens, hvis deres statsledere prioriterede det kunne komme op på højde med Thailand. Desværre er de mere optaget af at mele deres egen kage.